Doamna de la florărie

Doamna de la florărie e tare simpatică.
Vine în fiecare dimineaţă la 8.30 şi îşi scoate afară la soare florile, pe care le şterge de praf, le stropeşte şi le vorbeşte tare frumos.
Într-una din zile am surprins-o plângând cu o floare uscată şi ruptă în mâna şi mi-am dat seama că floarea urma a fi aruncată.
A pus-o frumos într-o pungă şi nu a putut să o arunce în tomberon, ci din respect a pus-o lângă.
Şi-a şters lacrimile şi le-a zâmbit celor care veniseră să cumpere câte ceva.
Nu vinde flori tăiate, numai la ghiveci şi într-o zi mi-am făcut curaj și am întrebat-o de ce.
Cu zâmbetul pe buze şi cu vocea unui copil ea mi-a răspuns:

o-planta-ca-un-copil-zambete

” Mama ta ți-a tăiat vreodată rădăcinile? Florile astea sunt copiii mei și de fiecare dată când se întâmplă asta pot doar să le spun la revedere. ”

Floraria e mitică şi înghesuită însă este colorată şi miroase a primăvară. Panglicile colorate crează un curcubeu, iar albinele zumzăie în jurul florilor, dându-ţi impresia că dansează.
“Doamna de la florărie” pare fericită tot timpul, chiar şi atunci când plouă şi e frig.
Este minionă, slăbuţă şi trecută de 50 de ani. Ulterior am aflat că vorbeşte engleză, pentru că a locuit câţiva ani la fiul său în America, unde a strâns câţiva bănuţi şi reîntorcandu-se acasă, şi-a deschis floraria.
Am urmărit-o câteva zile la rând, iar acum, în fiecare dimineaţă îmi urează să am o zi magnifică.
Cu ocazia asta mi-am adus aminte de copilărie şi de faptul că obişnuiam să râd de mama care în fiecare dimineaţă îşi saluta florile şi le stropea frunzele cu puţină apă, cât să iti dea senzaţia că s-a aşternut roua dimineţii pe ele. Aveam un balcon plin de trandafiri japonezi care înfloreau încontinuu, dându-mi senzaţia că fiecare boboc se deschidea pentru a-i mai fura mamei un zâmbet.

Acum, după atâţia ani, uitându-mă la doamna de la florărie cum îşi tratează florile, am înţeles de ce florile mamei mele erau fericite şi am înţeles că fiecare formă de viaţă din jurul nostru are nevoie de iubire, un zâmbet cald şi o vorba bună.

zambeste-cand-spui-buna-dimineata-splat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *