Ce e un războinic fără cicatrici?

Cei doi fraţi gemeni Joao and Paulo Miyao, cunoscuţi în lumea sportului ca The Miyao Bros, născuţi în Parana, Brazilia, sunt cei mai cunoscuţi luptători de Jiu Jitsu din divizia Centura Neagră.
Ambii şi-au făcut un renume în sport prin câştigarea fiecărui campionat important, câştigând toate centurile, inclusiv pe cea albastră şi pe cea maro. Au devenit extrem de apreciaţi nu doar pentru abilităţile lor şi tehnica de luptă, cât şi pentru autocontrolul permanent de care au dat dovadă.
Sunt cunoscuţi de colegii lor drept “fraţii care trăiesc în sala de sport şi care se antrenează de la 10 AM până la 10 PM, 24/7.” Sunt gemeni identici şi inseparabili. Sunt extrem de concentraţi pe munca lor şi doresc să se îmbunătăţească de la o zi la alta. Vorbesc doar de Jiu Jitsu, fac aceleaşi lucruri, mănâncă aceeaşi mâncare şi dorm în acelaşi pat.

paolo-miyao

(sursa foto:  http://www.bjjheroes.com/bjj-fighters/paulo-miyao)
Cu toate că sunt gemeni identici, există un mic detaliu care-i diferenţiază. Paolo a crescut fără un dinte din faţă.
Pentru Paolo a merge la dentist pentru a-şi rezolva problema şi a avea un zâmbet ca în reviste, nu este atât de important, pentru că, aşa cum spune el:

“Nu aş avea suficient timp pentru antrenamente, iar preţul pe care îl pot plăti este mult prea mare şi nu vreau să risc”.

tumblr_inline_n8a80whjct1szvahx

(sursa foto: http://bluebeltspirit.tumblr.com/post/90929293269/what-jiujitsu-owes-to-miyao-bros)

Visul lui Paolo ca şi al fratelui sau este să cucerească toată planeta şi să între în cartea recordurilor. Chiar şi atunci când au de înfruntat o problemă, caută cea mai bună strategie pentru a o rezolva şi niciodată nu se dau bătuţi.
Paolo consideră că dintele lipsa este precum un talisman norocos şi de fiecare dată când este întrebat de catre ziaristi despre acest dinte lipsă, el repetă cu un zâmbet larg şi copilăros:

“Acest dinte nu face nicio diferenţa în Jiu Jitsul pe care eu îl practic. Şi îmi place să am acest aspect, pentru că un adevarat războinic nu poate avea un corp fără cicatrici!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *