Atunci când un zâmbet schimbă o viață

S-a născut la 11 februarie 1847 într-un orăşel mărunt din America şi a fost ultimul din cei şapte copii ai familiei. La o vârstă destul de fragedă a început să nu mai audă, iar surzenia se pare că i-a fost provocată de febra netratată corespunzător. Nu a fost un copil strălucit, iar la şcoală ceilalţi copii îl marginalizau şi îl batjocoreau, până când, într-o zi s-a întors de la şcoală cu o scrisoare pentru mama sa. În acea scrisoare, directorul şcolii o anunţă pe aceasta că ar fi bine să îşi educe copilul acasă, deoarece consiliul profesorilor consideră că acesta suferă de tulburări psihice.
Cu ochii în lacrimi, mama i-a zâmbit copilului şi i-a citit scrisoarea:

“Fiul dumneavoastră este un geniu. Această şcoală este prea mică pentru el şi nu are profesori suficient de pregătiţi pentru a-l putea educa. Va rugăm, educaţi-l dumneavoastră!”

Din acel moment, mama s-a dedicat în totalitate copilului şi în mare parte, tot studiul său s-a redus la câteva cărţi – filosofie, artă şi ştiinţă.
S-a angajat ca vânzător de ziare şi atunci a început să deprindă gustul anteprenoriatului, ca mai târziu, în decursul vieţii să pună bazele a 14 companii, printre care şi celebra General Electric.
A devenit operator de telecomunicaţii, iar în timpul turelor de noapte făcea tot felul de experimente care aveau să-l facă celebru.
A fost educat de mama sa până când aceasta s-a stins din viaţă, repetându-i în mod constant că este un geniu şi că are o capacitate extraordinară de a deveni celebru.

După moartea mamei, tânărul a descoperit scrisoarea în care era dat afară din şcoală şi şi-a amintit de zâmbetul acesteia şi de tăria de care ea dat dovadă în acele momente.
A plâns, i-a mulţumit mamei sale şi a mers mai departe, iar astăzi omenirea îi mulţumeşte şi îl cunoaşte ca Thomas Edison.
De cele mai multe ori ne ascundem suferinţa în spatele unui zâmbet şi facem asta pentru a-i proteja pe cei dragi. Zâmbetul poate fi o povară, dar poate fi si o binecuvântare, pentru că un zâmbet poate schimba o viaţă.

splat-zambetul-schimba-viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *